Dla osób, które w Walentynki koniecznie muszą z serduszkami;-). Bezy są o tyle uniwersalne, że można z nich wyczarować kształty na praktycznie każdą okazję. Sposób by ozdobić serca czerwonymi paskami podpatrzyłam u Marthy Stewart. Bezy suszyłam w niższej temperaturze i dłużej, by były śnieżnobiałe. Efekt? Każdy na ich widok się uśmiechał :-)
Składniki:
- 4 białka
- szczypta soli
- 250 g drobnego cukru do wypieków lub cukru pudru
- czerwony barwnik w żelu
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przygotować rękaw cukierniczy. Od wewnętrznej strony zrobić kilka pasków przy pomocy żelu. Ubitą pianę nałożyć do rękawa z okrągłą końcówką (1 cm szerokości) i wyciskać na blachę nieduże serduszka, pozostawiając między nimi trochę przerwy. Przy kolejnym napełnianiu rękawa, paski zrobić od nowa.
brzmi apetycznie
OdpowiedzUsuńI wydaje się łatwe do zrobienia - trzeba spróbować - zobacze co mi wyjdzie
OdpowiedzUsuń